Daca te-ai saturat de facturi prea mari la apa si de prea multi bani dati pe apa care trece prin apometrul nemilos poti sa incepi chiar de astazi sa incerci sa economisesti apa. Economia la apa nu inseamna sa nu mai consumi aproape deloc apa. Vei consuma la fel ca pana acum, cat ai nevoie, cand ai nevoie. Insa vei controla mai bine modul in care consumi si instalatia de apa care te ajuta sa ai acces la aceasta resursa importanta pentru gospodarie.

Un prim pas spre o economie in privinta apei consumate tine de remedierea tuturor defectiunilor de pe instalatie. Aici ne referim la depistarea unor scurgeri apa, de repararea fisurilor, spartiurilor de la tevi, de la orice fel de elemente din instalatia de apa. Cu cat mai putine pierderi apa, cu atat vom avea si facturi mai mici la apa. O firma specializata in depistari scurgeri apa va remedia rapid orice fel de probleme ale instalatiilor, se vor folosi doar echipamente omologate si eficiente pentru detectarea scurgerilor/pierderilor aparute de-a lungul timpului. Cu servicii de calitate si interventii prompte, firmele cu experienta in domeniul instalatiilor de apa sunt cea mai simpla si mai usoara metoda prin care poti incepe sa economisesti cu adevarat la capitolul apa consumata.

Economie la apa faci si daca programezi verificari ale instalatiilor cat mai des posibil. Fisuri, defectiuni, sparturi la tevi si conducte importante pot sa apara oricand si nici nu le vezi de multe ori, pentru ca nu esti atent sau sunt ascunse. Un instalator Sector 3 sau din alt sector poate vedea imediat orice defectiuni daca e chemat pentru diagnosticare si intretinere si le poate remedia pe loc, fara a se ajunge la scurgeri si pierderi de apa.

Mai faci economie la apa destul de usor daca investesti in instalatii noi. Cele vechi se pot inlocui relativ rapid cu ajutorul instalatorului autorizat. Cand ai eficienta la nivelul instalatiei si nicio pierdere stii ca esti pe drumul cel bun daca ti-ai propus sa economisesti serios la capitolul apa.

4.5/5 - (22 votes)

20 replies on “Cum poti face economie la apa?”

 • Avatar of David Romanescu
  David Romanescu
  23.10.2023 at 21:00

  Poti instala un robinet cu debit redus si poti colecta apa de ploaie pentru a uda gradina.

 • Avatar of Adriana Baciu
  Adriana Baciu
  24.10.2023 at 21:00

  Pentru a economisi apa, poti utiliza dusul in loc de cada si poti repara imediat orice scurgeri.

 • Avatar of Denisa Jurovschi
  Denisa Jurovschi
  26.10.2023 at 09:00

  De asemenea, poti evita lasarea apei sa curga neintrerupt intr-un timp scurt si sa folosesti masina de spalat rufe la capacitate maxima pentru a economisi apa.

 • Avatar of Ana maria Lazăr
  Ana maria Lazăr
  30.10.2023 at 21:00

  Pentru a economisi apa, poti utiliza un duş cu temporizator şi să colectezi apa în timp ce aştepţi să se încălzească.

 • Avatar of Anamaria
  Anamaria
  14.11.2023 at 21:00

  Este foarte important să evităm irosirea apei și să găsim metode de a economisi, de exemplu, înlocuind robinetele vechi cu unele cu debit redus și colectând apa de ploaie pentru diverse activități.

 • Avatar of Mihaela Ioveanu
  Mihaela Ioveanu
  17.11.2023 at 21:00

  Un alt mod de a economisi apa este să evităm spălarea vehiculelor cu furtunul, ci să folosim o găleată pentru a șterge mașina cu apă și săpun.

 • Avatar of Claudiu Lungu
  Claudiu Lungu
  04.12.2023 at 09:00

  O alta metoda de a economisi apa este sa colectam apa de la ploaie pentru a o folosi la irigarea gradinii.

 • Avatar of Vlad
  Vlad
  07.12.2023 at 21:00

  O alta metoda de a economisi apa este sa instalezi dusuri economice cu consum redus de apa.

 • Avatar of Radu Lazăr
  Radu Lazăr
  10.12.2023 at 21:00

  Un alt mod de a economisi apa este să înlocuim toaletele cu un sistem de descărcare cu consum redus de apă.

 • Avatar of Denis Codrin
  Denis Codrin
  12.12.2023 at 09:00

  O altă modalitate de a economisi apă este să înlocuim sistemele vechi de irigare cu unele mai eficiente și să folosim mulci pentru a reține umiditatea în sol.

 • Avatar of Cristian Adrelean
  Cristian Adrelean
  14.12.2023 at 21:00

  O alta modalitate eficienta de a economisi apa este sa instalezi robinete cu debit redus, care sa reduca cantitatea de apa folosita la spalarea mainilor sau periajul dintilor.

 • Avatar of Marius Ursu
  Marius Ursu
  26.12.2023 at 21:00

  O modalitate suplimentară de a economisi apă este să verifici și să repari eventualele scurgeri de apă din sistemul de conducte.

 • Avatar of Marian Ungureanu
  Marian Ungureanu
  03.01.2024 at 09:00

  O altă idee pentru a economisi apă este să colectezi apa de ploaie și să o folosești pentru udarea plantelor sau pentru alte activități casnice.

 • Avatar of Tudor
  Tudor
  14.01.2024 at 21:00

  O altă modalitate de a economisi apă este să nu lăsăm apa să curgă în timp ce ne spălăm dinți sau ne săpăm ochii în baie.

 • Avatar of Mario Căpreanu
  Mario Căpreanu
  15.01.2024 at 21:00

  O idee excelentă pentru a economisi apă este instalarea dușurilor cu consum redus de apă. Astfel, vei reduce semnificativ cantitatea de apă utilizată în timpul dușului.

 • Avatar of Alessia
  Alessia
  23.01.2024 at 21:00

  O metoda excelenta de a economisi apa este sa strangi apa de la robinetul din baie sau de la dus intr-o galeata si sa o folosesti apoi pentru a spala pardoseala sau pentru alte activitati de curatenie. Astfel, vei reduce consumul de apa si vei economisi bani!

 • Avatar of Roxana
  Roxana
  26.01.2024 at 09:00

  O modalitate eficientă de a face economie la apa este să înlocuiți robinetul cu un model cu debit redus. Astfel, veți reduce consumul de apă fără a compromite calitatea utilizării.

 • Avatar of Nicoleta
  Nicoleta
  01.02.2024 at 09:00

  O modalitate simplă de a face economie la apa este să închidem robinetul în timp ce ne spălăm pe dinți sau ne săpăm ochii în baie. Astfel, evităm irosirea inutilă a apei și contribuim la protejarea resurselor naturale.

 • Avatar of Luca
  Luca
  03.02.2024 at 09:00

  Un alt mod eficient de a face economie la apa este sa repari orice scurgeri sau robinete care curg. Chiar și o picătură pe secundă poate duce la irosirea a sute de litri de apă pe an.

 • Avatar of Eduard Eder
  Eduard Eder
  16.02.2024 at 21:00

  Un alt mod inteligent de a economisi apa este să instalăm dușuri cu un sistem de economisire a apei. Acestea reduc cantitatea de apă utilizată în timpul dușului, fără a sacrifica confortul sau eficiența.

Comments are closed.