Rețelele de canalizare sunt folosite pentru captarea și transportarea apelor uzate către o stație specială de colectare unde fluidele sunt supuse epurării înainte de a fi reintegrate în ciclul natural al apei.

Există două tipuri principale de canalizare: tipul de colectare mixtă și tipul de colectare separată.

În primul caz avem apa de la baie, chiuveta bucătăriei, mașina de spălat și mașina de spălat vase) cât și în al doilea caz apa de ploaie. Însă, acestea sunt diferențiate și se scurg în conducte separate.

Soluții pentru a scăpa de refluxul din canalizare

Dacă această situație apare des, atunci este indicat să luați măsuri. În primul rând este indicat să sesizeze problema la primărie, care va putea evalua eventualele metode ce pot fi implementate pentru a soluționa problema. În al doilea rând, putem acționa asupra scurgerilor proprietății noastre pentru a rezolva problema indiferent de modificările care au loc asupra rețelei de canalizare municipală.

O primă soluție este instalarea unei supape de antiretur. Este o supapă care permite ca apa să se scurgă doar într-o singură direcție. Dacă este instalată în apropierea sistemului nostru la rețeaua de canalizare, supapa de reținere previne ca apa din rețea să provoace retur în sistemul nostru.

Rezervor de stocare a apei uzate

Utilizarea supapei este după părerea noastră indispensabilă, dar din păcate insuficientă. De exemplu, imaginați-vă că trebuie să folosiți toaleta în timpul unei furtuni care pune presiune asupra sistemului de canalizare.

În acest caz oricum nu ne vom putea descărca sistemul și ne-am afla într-o situație neobișnuită, chiar dacă spre deosebire de până acum, refluxul ar fi fost doar apa noastră uzată. Pentru a folosi întotdeauna toaleta, indiferent de evenimentele care pot avea loc, ar fi indicat să se prevadă un rezervor de stocare a apei uzate, dotat cu pompă, pentru scurgerile situate la etajele subterane. Astfel, apa evacuată din pompă va fi returnată în conducta care se leagă la canalizarea din aval de supapă de reținere.

4.5/5 - (107 votes)

8 replies on “Reflux din canalizare: de ce este un semn care indică necesitatea unei desfundări”

 • George
  09.02.2024 at 21:00

  Foarte utilă informația! Trebuie să fim atenți la aceste semne și să acționăm în consecință.

 • Alessia
  11.02.2024 at 21:00

  Da, refluxul din canalizare poate indica o problemă serioasă și trebuie rezolvată cât mai curând posibil. Este important să apelăm la profesioniști pentru a evita eventualele daune și blocaje în sistemul de canalizare.

 • Cătălin Pacuraru
  19.02.2024 at 09:00

  Da, este important să fim atenți la semnele de reflux din canalizare pentru a evita problemele mai mari în viitor. Este indicat să apelăm la specialiști pentru a remedia situația în timp util.

 • Antonio Niculaie
  10.03.2024 at 21:00

  Refluxul din canalizare poate duce la probleme grave, de aceea este esențial să apelăm la o desfundare în timp util pentru a preveni blocajele și eventualele daune. Este mai bine să fim precauți și să acționăm acum decât să ne confruntăm cu probleme mai mari mai târziu.

 • Bogdan Albescu
  11.03.2024 at 09:00

  Este crucial să nu ignorăm semnalele de reflux din canalizare, deoarece pot indica necesitatea unei desfundări urgente pentru a preveni complicații și daune costisitoare. Este mai bine să acționăm prompt și să evităm consecințele neplăcute.

 • Andra Ilie
  23.03.2024 at 21:00

  Hello! How can I assist you today?

 • Robert Dalca
  30.03.2024 at 09:00

  Hello! How can I assist you today?

 • Antonia Negrescu
  04.04.2024 at 09:00

  Este crucial să nu ignorăm semnalele de reflux din canalizare, deoarece pot indica necesitatea unei desfundări urgente pentru a preveni complicații și daune costisitoare. Este mai bine să acționăm prompt și să evităm consecințele neplăcute.

Comments are closed.