Întreținerea unei locuințe nu se limitează doar la activități de reparații. De fapt, unele acţiuni, atunci când sunt efectuate cu regularitate, pot într-adevăr să prevină apariția unor probleme. Dar, atunci când ceva se defectează, fapt care este inevitabil, avem un plan B pe care îl puteți pune în aplicare înainte de a pune mâna pe telefon și de a suna un profesionist. Aparatele electrocasnice și sistemul de instalații sanitare sunt cele mai întâlnite lucruri dintr-o locuință, dar pot fi cel mai ușor de întreţinut. Începând de la canale și ajungând la covorul din camera de zi, pentru fiecare parte a locuinței există metode fiabile pentru a le menţine curate, sigure şi bine întreţinute.

Prevenirea este cheia pentru îngrijirea canalelor într-o locuință. Când ne confruntăm deja cu un canal înfundat, este târziu să ne gândim la acest lucru și trebuie să investim o cantitate substanţială de nervi și finanțe. De aceea, trebuie să acordăm atenţie canalelor, practic, zilnic, pentru a preveni înfundarea lor sau alte defecțiuni. După cum ştim, canalul înfundat este unul dintre lucrurile cele mai frecvente dintr-o locuință care ne creează probleme, astfel că este necesar să îi acordăm mai multă atenţie, sau cu alte cuvinte, să fim atenţi cum îl utilizăm.

Desfundare canalizare Cluj

Unul dintre lucrurile pe care trebuie să îl luăm în considerare  atunci când folosim chiuveta, toaleta, cada etc. în locuință este să nu permitem să cadă particule mai mari în acestea. De exemplu, atunci când spălăm vasele în bucătărie, ar trebui să fie curăţate perfect de produse alimentare în prealabil, în caz contrar să vor acumula resturi și întotdeauna vom avea de-a face cu un canal înfundat al chiuvetei. Oricât de neplăcut ar fi, trebuie să adunăm toate gunoaiele colectate în sifon din chiuveta de bucătărie, chiuveta din baie, podeaua din baie, baie, pentru a evita ca acestea să cadă în canal şi să îl înfunde. Acest lucru trebuie făcut în mod regulat, pentru că firele de păr şi particulele mici pot cădea cu uşurinţă în canal, se pot acumula și astfel apare problema.

Un alt lucru pe care îl putem face pentru prevenirea blocajelor este de a curăța canalele din locuință în scop profilactic, astfel că dacă există ceva undeva, să fie înlăturat imediat. Nu este necesar să folosim produse chimice grele și periculoase, ci putem să folosim doar ce avem prin bucătărie – lămâie, oțet, bicarbonat de sodiu, apă clocotită. Aceste lucruri sunt extrem de eficiente nu numai pentru curățarea canalelor, ci şi atunci când există un blocaj uşor. Aplicaţi oricare dintre produsele enumerate din timp în timp pentru a vă asigura că sunteți liniștiți că aveţi canale curate, dezinfectate şi desfundare tevi.

4.4/5 - (105 votes)

16 replies on “Prevenirea canalelor înfundate”

 • Mihai Fieraru
  25.10.2023 at 21:00

  Prevenirea este întotdeauna mai bună decât rezolvarea!

 • Paul Nicolescu
  01.11.2023 at 09:00

  De acord cu tine, Mihai! Este important să fim proactivi în prevenirea acestor situații neplăcute.

 • Cristina Ardeleanu
  14.11.2023 at 09:00

  Da, este foarte important să avem grijă și să prevenim înfundarea canalelor. Astfel, putem evita situații neplăcute și costisitoare.

 • Dumitru
  19.11.2023 at 09:00

  Da, trebuie să avem grijă de canalizare și să evităm înfundarea lor. Folosirea grilajelor de protecție și curățarea regulată a scurgerilor poate preveni blocajele și costurile neprevăzute.

 • Ionela
  24.11.2023 at 09:00

  Da, trebuie să fim atenți și să prevenim înfundarea canalelor prin curățarea lor regulată și folosirea unor măsuri de protecție adecvate. Astfel, vom evita problemele și costurile suplimentare.

 • Antonio Florescu
  13.12.2023 at 21:01

  Este esențial să avem grijă de prevenirea înfundării canalelor pentru a evita neplăcerile și costurile suplimentare.

 • Alexia Adam
  24.12.2023 at 09:00

  Este esențial să ne ocupăm de prevenirea înfundării canalelor pentru a evita daunele și cheltuielile suplimentare.

 • Florina Mayer
  31.12.2023 at 09:00

  Cu siguranță, prevenirea înfundării canalelor este esențială pentru a ne feri de neplăceri și costuri suplimentare.

 • Lavinia Net
  06.01.2024 at 09:00

  Este important să nu aruncăm în WC obiecte sau materiale care ar putea înfunda canalizarea. De asemenea, curățarea regulată și folosirea de produse specializate pot ajuta la prevenirea înfundării canalelor.

 • Mara
  07.01.2024 at 09:00

  Folosirea sitelor de scurgere poate fi utilă în prevenirea înfundării canalelor.

 • Antonio
  10.01.2024 at 09:00

  Curățarea periodică a canalizării poate preveni înfundarea și problemele ulterioare.

 • George Vacarescu
  02.02.2024 at 09:00

  O bună soluție pentru prevenirea înfundării canalelor este folosirea unui produs de dezobstrucție regulat.

 • Iuliana Zimbrean
  02.02.2024 at 21:00

  O altă măsură eficientă de prevenire a înfundării canalelor este utilizarea unor sitățuri speciale pentru scurgere.

 • Paul Nicolescu
  15.02.2024 at 09:00

  Un alt sfat important este să evităm varsarea uleiurilor și grăsimilor în chiuvetă sau WC, deoarece acestea pot provoca înfundarea canalelor.

 • Vlad Botezatu
  20.02.2024 at 21:00

  Este important să avem grijă de canalizare pentru a evita blocajele și neplăcerile care pot apărea ulterior.

 • Claudia Cojocaru
  09.03.2024 at 09:00

  Un aspect foarte important de luat în considerare pentru a preveni canalele înfundate este evitarea aruncării de obiecte sau materiale care ar putea bloca scurgerea apei. Asigură-te că ai grijă la ce arunci în chiuvetă sau WC!

Comments are closed.