Întreținerea unei locuințe nu se limitează doar la activități de reparații. De fapt, unele acţiuni, atunci când sunt efectuate cu regularitate, pot într-adevăr să prevină apariția unor probleme. Dar, atunci când ceva se defectează, fapt care este inevitabil, avem un plan B pe care îl puteți pune în aplicare înainte de a pune mâna pe telefon și de a suna un profesionist. Aparatele electrocasnice și sistemul de instalații sanitare sunt cele mai întâlnite lucruri dintr-o locuință, dar pot fi cel mai ușor de întreţinut. Începând de la canale și ajungând la covorul din camera de zi, pentru fiecare parte a locuinței există metode fiabile pentru a le menţine curate, sigure şi bine întreţinute.
Prevenirea este cheia pentru îngrijirea canalelor într-o locuință. Când ne confruntăm deja cu un canal înfundat, este târziu să ne gândim la acest lucru și trebuie să investim o cantitate substanţială de nervi și finanțe. De aceea, trebuie să acordăm atenţie canalelor, practic, zilnic, pentru a preveni înfundarea lor sau alte defecțiuni. După cum ştim, canalul înfundat este unul dintre lucrurile cele mai frecvente dintr-o locuință care ne creează probleme, astfel că este necesar să îi acordăm mai multă atenţie, sau cu alte cuvinte, să fim atenţi cum îl utilizăm.
Unul dintre lucrurile pe care trebuie să îl luăm în considerare atunci când folosim chiuveta, toaleta, cada etc. în locuință este să nu permitem să cadă particule mai mari în acestea. De exemplu, atunci când spălăm vasele în bucătărie, ar trebui să fie curăţate perfect de produse alimentare în prealabil, în caz contrar să vor acumula resturi și întotdeauna vom avea de-a face cu un canal înfundat al chiuvetei. Oricât de neplăcut ar fi, trebuie să adunăm toate gunoaiele colectate în sifon din chiuveta de bucătărie, chiuveta din baie, podeaua din baie, baie, pentru a evita ca acestea să cadă în canal şi să îl înfunde. Acest lucru trebuie făcut în mod regulat, pentru că firele de păr şi particulele mici pot cădea cu uşurinţă în canal, se pot acumula și astfel apare problema.
Un alt lucru pe care îl putem face pentru prevenirea blocajelor este de a curăța canalele din locuință în scop profilactic, astfel că dacă există ceva undeva, să fie înlăturat imediat. Nu este necesar să folosim produse chimice grele și periculoase, ci putem să folosim doar ce avem prin bucătărie – lămâie, oțet, bicarbonat de sodiu, apă clocotită. Aceste lucruri sunt extrem de eficiente nu numai pentru curățarea canalelor, ci şi atunci când există un blocaj uşor. Aplicaţi oricare dintre produsele enumerate din timp în timp pentru a vă asigura că sunteți liniștiți că aveţi canale curate, dezinfectate şi desfundare tevi.