Instalatorii profesioniști au metode avansate pentru a detecta o scurgere de apă invizibilă. Au chiar și elemente pentru detectarea precoce a scurgerilor. Dar acest lucru este mai complicat pentru noi. Chiar și așa, este convenabil să știi cum să detectezi cu ușurință o scurgere deja existentă, fiindcă contactarea unor instalatori de urgență este uneori costisitoare. În acest articol, vă spunem cum puteți detecta scurgerile de apă invizibile!

Ascultă-ți țevile

Da, știu că pare ciudat dar ascultă țevile! Este o metodă eficientă de a detecta o scurgere de apă. Dacă auziți un șuierat în baie sau în bucătărie, ciuliți urechile! Poate fi chiar o problemă gravă. Ascultă cu atenție și dacă sunetul se află în pereți sau podea, cel mai probabil este cauzat de o scurgere.

Adăugați colorant alimentar în apa din rezervor

Suspectați o scurgere de apă în rezervorul băii sau toaletei dvs.? O modalitate foarte simplă este să adăugați câteva picături de colorant alimentar în apa din rezervor. Acest tip de vopsea nu contaminează și o puteți cumpăra de la secțiunea de cofetărie a oricărui supermarket. Dacă rezervorul tău curge, vei vedea că apa de toaletă nu este incoloră, ci culoarea vopselei pe care ai folosit-o.

Pune o fâșie de hârtie igienică peste gura de scurgere

Cauza principală a unei scurgeri de apă pot fi și robinetele. Nu este o defecțiune la conducte ci la robinete și este o cauză foarte frecventă de pierdere a apei într-o locuință.

Pentru a detecta scurgerea, observarea nu este suficientă. Uneori picurarea este lentă și nu se observă ușor. Pentru a vă asigura, puneți o bucată de hârtie igienică peste gura de scurgere a robinetului. Dacă după o ora pare uda, vei ști că scurgerea de apa provine de la acel robinet.

Aceste metode vă vor permite să detectați cu ușurință dacă există o scurgere de apă în casa dvs. Astfel puteți lua măsurile necesare pentru a o rezolva singur sau prin a solicita un serviciu de instalații sanitare.

4.5/5 - (103 votes)

10 replies on “Cum să detectezi o scurgere de apă invizibilă?”

 • Mihaela Net
  14.02.2024 at 21:00

  Foarte interesantă informația despre cum să detectăm o scurgere de apă invizibilă! Mulțumesc pentru sfaturi!

 • Dumitru
  16.02.2024 at 09:00

  Îmi voi pune în aplicare aceste sfaturi pentru a detecta o posibilă scurgere de apă invizibilă. Mulțumesc pentru informații!

 • Maria Sandu
  17.02.2024 at 21:00

  Mulțumesc pentru sfaturi utile despre cum să descoperim o scurgere de apă invizibilă!

 • Sebastian Anemona
  18.02.2024 at 21:00

  Îmi voi verifica imediat toate conductele pentru a detecta o posibilă scurgere de apă invizibilă. Mulțumesc pentru sfaturi!

 • Andreea Dalca
  24.02.2024 at 09:00

  Voi fi mai atentă și voi folosi aceste sfaturi pentru a descoperi și eu o posibilă scurgere de apă invizibilă. Mulțumesc pentru informații!

 • Mihaela
  27.02.2024 at 21:00

  Voi fi mai atentă la semnele de scurgere de apă invizibilă după ce am citit aceste sfaturi. Mulțumesc pentru informații utile!

 • Roxana
  10.03.2024 at 09:00

  Trebuie să fiu mai atentă la semnele de scurgere de apă invizibilă. Mulțumesc pentru sfaturi!

 • Bianca
  21.03.2024 at 09:00

  Voi verifica și eu imediat conductele pentru a depista o posibilă scurgere de apă, mulțumesc pentru informații!

 • Luca Tecuceanu
  14.04.2024 at 21:00

  Este important să fii mereu atent la semnele de scurgere de apă pentru a evita problemele mari în viitor. Mulțumesc pentru sfaturi utile!

 • Ionela
  17.04.2024 at 21:00

  Mulțumesc pentru sfaturile practice despre cum să detectezi o scurgere de apă invizibilă! Este important să fim vigilenți și să acționăm prompt în astfel de situații.

Comments are closed.