Problemele cu scurgerile de apă sunt frecvente în majoritatea clădirilor din întreaga țară, afectând diferite părți ale clădirii, cum ar fi pereții, plăcile, podelele, subsolul și garajele.

De cele mai multe ori se fac intervenții pentru a repara zonele afectate și la scurt timp apar din nou. Acest lucru se întâmplă atunci când se fac reparații în locurile în care apar efectele, iar sursa scurgerii de apă nu este soluționată corespunzător.

Peste noapte apare o pată mică pe perete, aproape imperceptibilă. Observați, analizați, evaluați posibilitățile, dar nu puteți veni cu un diagnostic concret. Acel zid nu este expus la ploaie, nu există surse de apă în apropiere, nici măcar solul nu este capabil să interfereze cu acea parte a clădirii. De unde vine această infiltrare?

Descoperirea sursei

Descoperirea sursei problemei este primul pas care trebuie realizat. Acest lucru se datorează faptului că, sursa problemei nu se află întotdeauna acolo unde sunt efectele vizibile ale probleme, cu daune aparente.

Umiditatea infiltrată în peretele casei, apartamentului sau biroului poate proveni din diferite structuri ale clădirii. Aceste scurgeri sunt, în cea mai mare parte, silențioase și invizibile. Ceea ce se întâmplă în aceste cazuri este că: apa traversează materiale și structuri până într-un anumit punct al construcției. Acolo, apa se acumulează și dă naștere petelor, mucegaiului sau a decojirii tencuielii. Cu alte cuvinte, nu întotdeauna unde există fum, există foc și este necesar să se investigheze unde este adevărata problemă și apoi să se acționeze direct în infiltrare.

Rezolvarea sursei problemei

Ai identificat originea scurgerii, însă acum este necesar să se realizeze repararea corespunzătoare. Dacă sursa scurgerii nu este reparată, problema va reapărea, chiar și cu impermeabilizarea locului deteriorat.

Dacă problema care a dat naștere scurgerii de apă nu a fost deja rezolvată, este posibil să trebuiască să reparați peretele din nou și din nou până când hotărâți să descoperiți cauza și să o soluționați. Infiltrarea care a deteriorat peretele nu se va usca și, pe termen scurt, va provoca mai multe probleme.

4.5/5 - (104 votes)

3 replies on “Cum să puneți capăt scurgerilor de apă?”

 • Iulia Bogdan
  31.01.2024 at 21:00

  Ar trebui să verificați toate conductele și robinetele pentru orice probleme sau fisuri posibile.

 • Andrei Cretu
  08.02.2024 at 21:00

  Ar trebui să înlocuiți garniturile uzate sau să aplicați bandă de etanșare în jurul conductelor și robinetelor.

 • Alex Botezatu
  18.04.2024 at 21:00

  Puteti apela si la un specialist pentru a remedia orice scurgeri de apa mai grave.

Comments are closed.