Daca la inceput, cand instalatia este noua, stii ca nu vei avea nicio problema cu ea, pe masura ce se uzeaza si imbatraneste vei incepe sa constati o multime de probleme. Cele mai frecvente sunt pierderile de apa. Din momentul in care ai scurgeri apa instalatia nu va mai functiona corect, vei avea si un consum prea mare si facturi pe masura. Plus ca riscul de inundatii este din ce in ce mai mare, pe masura ce trec zilele si defectul care a dus la pierderea de apa se agraveaza.

Dar cum iti dai seama cand ai pierderi de apa? Prima data te uiti la contorul de apa, la apometru. Cand el inregistreaza, desi nu ai consumatori activi la acel moment, inseamna ca sunt pierderi de apa. In functie de consumul indicat intr-o anumita perioada de timp veti sti si cat de grava e problema pe care o aveti la instalatie.

Alta metoda prin care veti sti sigur daca aveti pierderi pe instalatia de apa e verificarea facturilor. Sumele prea mari, cand nu sunt facturi estimate, indica o pierdere serioasa de apa. Compari ce ai consumat cu o luna, doua in urma si daca ai consuma de doua sau trei ori mai mare, fara sa fi avut vreun consumator care are nevoie de atat de multa apa stii ca ai scurgeri, pierderi.

Umezeala la nivelul peretilor, podelei, fundatiei indica pierderi serioase de apa. Se verifica instalatiile care sunt la vedere sau tevile si se constata imediat de unde vine apa. Daca sunt scurgeri scade si presiunea in instalatie, pentru ca se pierde apa.

Doar o firma specializata poate sa identifice corect cauza scurgerilor cu ajutorul unor aparate omologate de detectie pierderi apa. Problema se rezolva rapid dupa diagnosticare, un instalator autorizat de la firma se va deplasa imediat la adresa unde sunt inregistrate pierderi si le va remedia cat mai rapid si mai eficient. Asa veti avea un consum normal, instalatia va rezista mai bine in timp si veti fi in siguranta, veti evita inundatii sau infiltratii urate indiferent ca locuiti la casa sau la bloc. Data viitoare cand constatati o pierdere de apa, oricat de mica, apelati la firmele cu experienta si veti avea o instalatie perfect functionala in continuare.

 

4.3/5 - (34 votes)

19 replies on “Cum iti dai seama ca ai o pierdere de apa pe instalatia interioara?”

 • Avatar of Alessia
  Alessia
  31.10.2023 at 09:00

  Observi o creștere semnificativă a facturii la apă sau mucegaiul și umezeala persistentă pe pereți și pardoseală sunt semne clare ale unei pierderi de apă pe instalația interioară.

 • Avatar of Nicolas Constantin
  Nicolas Constantin
  05.11.2023 at 21:00

  Alte semne pot include scurgeri vizibile sau zgomote ciudate în pereți și podele.

 • Avatar of Mircea Ursu
  Mircea Ursu
  10.11.2023 at 09:00

  Dacă observi scăderea presiunii apei în mod constant sau dacă trebuie să alimentezi în mod frecvent instalația cu apă, este posibil sa ai o pierdere de apa pe instalatia interioara.

 • Avatar of Alina Iordanescu
  Alina Iordanescu
  16.11.2023 at 09:00

  Dacă simți miros de mucegai sau de umezeală persistentă în casă, este posibil să ai o pierdere de apă pe instalația interioară.

 • Avatar of Larisa
  Larisa
  20.11.2023 at 21:00

  Dacă vezi pete de apă sau umiditate pe pereți sau tavane, este posibil să ai o pierdere de apă pe instalația interioară.

 • Avatar of Alina Ciobanu
  Alina Ciobanu
  26.11.2023 at 09:00

  Dacă observi că robinetele sau alte elemente de pe instalația ta interioară sunt ude sau picură, acesta poate fi un semn că ai o pierdere de apă.

 • Avatar of Mara
  Mara
  10.12.2023 at 09:00

  Dacă constați o creștere nejustificată a facturii de apă, este posibil să ai o pierdere de apă pe instalația interioară.

 • Avatar of Claudia
  Claudia
  15.12.2023 at 21:00

  Dacă vezi că nivelul apei din vasul de toaletă scade în mod constant, este posibil să ai o pierdere de apă pe instalația interioară.

 • Avatar of Ionuț
  Ionuț
  17.12.2023 at 21:00

  Dacă auzi sunete de picurare sau șuierări în rețeaua de apă, este posibil să ai o pierdere de apă pe instalația interioară.

 • Avatar of Ioana
  Ioana
  19.12.2023 at 09:00

  Dacă observi scurgeri de apă sau umiditate în jurul conductelor sau racordurilor, este posibil să ai o pierdere de apă pe instalația interioară.

 • Avatar of Mario
  Mario
  23.12.2023 at 09:00

  Dacă simți un miros neplăcut de mucegai sau umezeală în jurul zonelor de apă, se poate să ai o pierdere de apă pe instalația interioară.

 • Avatar of Anamaria Bogdan
  Anamaria Bogdan
  25.12.2023 at 09:00

  Dacă observi zone umede sau pete de igrasie pe perete sau tavan în apropierea instalației de apă, este posibil să ai o pierdere de apă pe instalația interioară.

 • Avatar of Irina Rosu
  Irina Rosu
  27.12.2023 at 21:00

  Dacă observi facturi mai mari la apă fără a fi utilizat mai multă apă, este posibil să ai o pierdere de apă pe instalația interioară.

 • Avatar of Ionuț Cazacu
  Ionuț Cazacu
  03.01.2024 at 21:00

  Dacă presiunea apei din robinet este scăzută sau se schimbă brusc, este posibil să ai o pierdere de apă pe instalația interioară.

 • Avatar of Darius
  Darius
  08.01.2024 at 21:00

  Dacă observi că nivelul apei din vasul de toaletă scade în mod constant, este posibil să ai o pierdere de apă pe instalația interioară.

 • Avatar of Raluca Oncea
  Raluca Oncea
  14.01.2024 at 09:00

  Dacă observi că unul dintre robinetele tale picură în mod constant, este posibil să ai o pierdere de apă pe instalația interioară.

 • Avatar of Denisa
  Denisa
  20.01.2024 at 09:00

  Dacă aud sunete ciudate provenind de la țevile tale, este posibil să ai o pierdere de apă pe instalatia interioara.

 • Avatar of Ștefania Zamfir
  Ștefania Zamfir
  21.01.2024 at 09:00

  Daca vezi pete de umezeală pe tavan sau pe pereți, este posibil să ai o pierdere de apă pe instalația interioară.

 • Avatar of Cristian
  Cristian
  22.02.2024 at 21:00

  Daca simti miros de mucegai sau de igrasie, ar putea fi semnul unei pierderi de apa pe instalatia interioara.

Comments are closed.