Categorii
Scugeri

Cum iti dai seama ca ai o pierdere de apa pe instalatia interioara?

Rate this post

Daca la inceput, cand instalatia este noua, stii ca nu vei avea nicio problema cu ea, pe masura ce se uzeaza si imbatraneste vei incepe sa constati o multime de probleme. Cele mai frecvente sunt pierderile de apa. Din momentul in care ai scurgeri apa instalatia nu va mai functiona corect, vei avea si un consum prea mare si facturi pe masura. Plus ca riscul de inundatii este din ce in ce mai mare, pe masura ce trec zilele si defectul care a dus la pierderea de apa se agraveaza.

Dar cum iti dai seama cand ai pierderi de apa? Prima data te uiti la contorul de apa, la apometru. Cand el inregistreaza, desi nu ai consumatori activi la acel moment, inseamna ca sunt pierderi de apa. In functie de consumul indicat intr-o anumita perioada de timp veti sti si cat de grava e problema pe care o aveti la instalatie.

Alta metoda prin care veti sti sigur daca aveti pierderi pe instalatia de apa e verificarea facturilor. Sumele prea mari, cand nu sunt facturi estimate, indica o pierdere serioasa de apa. Compari ce ai consumat cu o luna, doua in urma si daca ai consuma de doua sau trei ori mai mare, fara sa fi avut vreun consumator care are nevoie de atat de multa apa stii ca ai scurgeri, pierderi.

Umezeala la nivelul peretilor, podelei, fundatiei indica pierderi serioase de apa. Se verifica instalatiile care sunt la vedere sau tevile si se constata imediat de unde vine apa. Daca sunt scurgeri scade si presiunea in instalatie, pentru ca se pierde apa.

Doar o firma specializata poate sa identifice corect cauza scurgerilor cu ajutorul unor aparate omologate de detectie pierderi apa. Problema se rezolva rapid dupa diagnosticare, un instalator autorizat de la firma se va deplasa imediat la adresa unde sunt inregistrate pierderi si le va remedia cat mai rapid si mai eficient. Asa veti avea un consum normal, instalatia va rezista mai bine in timp si veti fi in siguranta, veti evita inundatii sau infiltratii urate indiferent ca locuiti la casa sau la bloc. Data viitoare cand constatati o pierdere de apa, oricat de mica, apelati la firmele cu experienta si veti avea o instalatie perfect functionala in continuare.